נישואין

הסכם ממון

הסכמי ממון הם שם כללי להסכמים בין בני זוג אשר מסדירים סוגיות שונות כגון:
הסכם נישואין, טרום נישואין, הסכם חיים משותפים, הסכם שלום בית ולחלופין גירושין, הסכם הורות משותפת והסכם גירושין.

למה בעצם צריך הסכם ממון?

הסכם ממון גובר על הקבוע בחוק יחסי ממון לגבי ההסדרים בין בני זוג.
הרבה מאוד פעמים ההסדרים הקבועים בחוק לא מתאימים לבני זוג. כמו למשל, לגבי האפשרות של בן זוג לפעול ברכוש במשותף בחופש מוחלט וכך גם לגבי הרכוש השייך לצד אחד. דהיינו, בעל עסק או בעל מפעל, לדוגמא, עלול להיות מוגבל בדרך הפעולה שלו אם בן או בת הזוג לא מסכימים לדרכי פעולתו ויכולים לעכב את התפתחות העסק. בהסכם קובעים נכסים שבני הזוג הסכימו ששווים לא יאוזן ביניהם.
באמצעות הסכם ממון בני הזוג יקבעו איך בני הזוג ינהלו את משק הבית המשותף, האם ינהלו חשבון בנק משותף ו/או חשבון בנק אישי וכן מה ואם יצברו ביחד רכוש או כספים משותפים ומה דינם.

אחד הנושאים החשובים בהסכם ממון הוא הסדר הפרידה בין בני הזוג. בדרך כלל, בהסכם ממון כאלו קובעים כי מספיקה הודעה בכתב מצד אחד לשני. מועד משלוח ההודעה מאתחל את מנגנון הפרידה שקבוע בהסכם ואת לוח הזמנים ומונע מריבות, ותביעות פניות לבית המשפט.
הסדרים כאלו גם מונעים פגישה נפשית בילדים ובמשפחה כולה.
בחלק זה של ההסכם ניתן בנוסף לדון איך מתחלק הרכוש לאחר הפרידה, הסדרים שונים הקשורים לילדים ועוד.

חוק יחסי ממון בין בני-הזוג תשל”ג -1973 קובע בסעיף 1:“הסכם ממון הסכם בין בני-זוג המסדיר יחסי-ממון שביניהם (להלן – הסכם-ממון), ושינוי של הסכם כזה, יהיו בכתב. אישור ואימות (א) הסכם-ממון טעון אישור בית המשפט לעניני משפחה (להלן – בית המשפט) או בית הדין הדתי שלו סמכות השיפוט בענייני נישואין וגירושין של בני הזוג (להלן – בית הדין), וכן טעון שינוי של הסכם כזה אישור כאמור.״
או במילים אחרות, הסכמי ממון קובעים את ההסדרים הפרטיים והספציפיים של כל זוג ולגבי הנושאים הרלוונטיים.

אשמח לעזור לכם לתכנן ביחד את הסכם הממון הפרטני תוך הבנת וכיבוד הצרכים והרצונות של כל אחד ואחת. נערוך זאת באופן שתוכלו לבנות יחדיו חיים משותפים, פוריים המכבדים אחד את השנייה.


אורנה זק, עו״ד.

קרא עוד...

הסכם נישואין

או הסכם טרום נישואין.

אף אחד לא רוצה לחשוב על גירושין לפני החתונה, זה לא מקובל, לא טבעי ולאנשים רבים לא נראה נכון אך בעידן של היום רצוי לעשות זאת, הסכמי טרום נישואין (הסכם ממון) הם הסכמים שנחתמים לפני החתונה ומטרתם היא הסכמה משותפת בין בני הזוג על השלכות גירושין, הסכמים אלו נוגעים בנושאים כגון משמורת על הילדים, חלוקת רכוש, מזונות ועוד.

הרבה אנשים חושבים שלא כדאי לחתום על הסכמי טרום נישואין בגלל אמונות תפלות רבות אך מי שיחשוב על הנושא ברציונאליות יבין כי יש עדיפות לחתימת הסכם זה בשלב בו בני הזוג נמצאים ביחסים טובים, בהבנה מלאה ובשלב ההתאהבות. בשלב זה אין מלחמות מיותרות, אין קנאות, אין כעסים מיותרים ואין התנצחויות של כאב, אפשר לחתום על דברים באופן רציונאלי, מבין ומתחשב.

הסכם טרום נישואין הוא למעשה חלקה המודרני השני של הכתובה, הסכם זה נועד להקטין את הסיכונים שעלולים להיגרם בעת גירושין ואחד הנושאים הבוערים ביותר בתחום זה הוא עניין הגט.

הגט הוא הגושפנקא הסופית לכך שזוג התגרש, הם יכולים להיות פרודים שנים רבות אך כל עוד לא התגרשו כשורה הם נשואים ולמרות שלשני בני הזוג הזכות לחיות את חייהם בנפרד, לנהל חיים נפרדים, לגור עם בני זוג חדשים – אין להם היכולת להתחתן שוב.

אז כל זה חשוב בכלל אם יש לאנשים אפשרות לחיות חיים נפרדים? הנה סיפור על זוג, שהחליט להתגרש: בני הזוג התחלקו שווה בשווה ברכוש והמשיכו בחייהם, לאחר זמן מה בהליך הגירושין החליט הבעל כי הוא מעוניין לשקם את הזוגיות עם אשתו אך היא סירבה, הוא נעלב והחליט להתבצר בעמדתו ולא לתת לה גט. כך קרה שבמשך שנים רבות האישה הייתה עגונה ולמרות שמצאה בן זוג חדש לאחר כמה שנים והם אף עברו לגור יחד הם לא יכלו להתחתן, יתרה מזאת האישה כבר עברה את גיל שלושים וחמש והתחבטה רבות בשאלה אם להביא ילדים שכן אם היא תביא ילדים עם גבר אחר כשהיא עוד נשואה לבעלה הם יחשבו ממזרים ואז יוכלו להתחתן רק עם ממזרים או גיורים.

הסכם טרום נישואין מטרתו למנוע מצב זה, הוא נועד להבטיח גט במידה ואחד מבני הזוג יהיה מעוניין להתגרש, במצב שכזה לא ניתן להפוך אישה לעגונה ובהליך הגירושין מחויב הבעל לתת לאשתו גט ולהיפך.

הסכם טרום נישואין נועד לשים סוף גם לסכסוכים שונים בנוגע למזונות אישה, מזונות ילדים, חלוקת הרכוש ועוד, הם נועדו למשל לשמור על רכוש אחד מהצדדים במידה והיה כבר שלו טרם הנישואין ולחלוקת רכוש שנצבר רק תוך כדי הנישואין עצמם וכדומה.

הסכמי טרום נישואין הם הסכמים בהם משתמשים גם כשזוג מחליט להתחתן אזרחית או לא להתחתן כלל וזאת כדי שכל אחד מהצדדים יוכל להגן על רכושו ועל זכויותיו העתידיות.

אורנה זק, עו״ד.

קרא עוד...

נישואין אזרחיים

נישואין אזרחיים מתבצעים כאשר מדינה ריבונית מנהלת פנקס רישום אזרחי בו נרשמים בני זוג, על מנת לקבל מעמד מול רשויות החוק לצורכי מס, ביטוח לאומי, משכנתאות, הטבות רפואיות וכדומה. במדינת ישראל הנישואין הינם דתיים, אך המדינה מכירה לצורכי רישום ובתנאים מסוימים בנישואין אזרחיים שנערכו בחו”ל, בהתאם לדרישות הקבועות בחוק.

נישואין אזרחיים מתאימים בעיקר לבני זוג שאינם יכולים להינשא בנישואין דתיים בשל סיבות שונות ומגוונות. סיבות הלכתיות (פסולי חיתון), זוגות בני דת שונה, עולים חדשים אשר חלק נכבד מהם רשומים כחסרי דת או בני זוג חד מיניים. כמו כן נישואין אזרחיים מתאימים לזוגות שמבחינה אידיאולוגית מעדיפים לא להתחתן בטקס דתי.

לאחר שבני הזוג נישאים בנישואין אזרחיים בחו”ל הם חוזרים לארץ ומבצעים באמצעות כל המסמכים את רישומם כזוג נשוי במשרד הפנים. כל זאת נעשה כמובן על מנת ליהנות מכל הזכויות המגיעות לזוג נשוי במדינת ישראל. חשוב לדעת שבמקרה של גירושין בין ישראלים ויהודים, בני הזוג, יאלצו להגיע לרבנות ולבצע את כל התהליך לרבות גט.

לכן, מומלץ לבצע את כל התהליך של הנישואין האזרחיים בקפידה עם התייעצות וליווי צמוד של עורך דין.

במקביל לטקס הנישואין אשר נערך בקפריסין או במדינות זרות אחרות רצוי שבני הזוג יחתמו על הסכם בארץ. הסכם נישואין והסכם ממון הם הסכמים חשובים ואף הכרחיים וכדאי לבצעם בעזרתו של עורך דין המתמחה בתחום. הסכם הממון, אשר נערך לפני הנישואין יובא לאישורו של נוטריון או בית המשפט לעניני משפחה בישראל . במקרה של גירושין יהיה להסכם תוקף משפטי מחייב, דבר שימנע בעיות עתידיות במהלך הנישואין ומאבקים על חלוקת הרכוש בין בני הזוג.

בעבר בני זוג חששו מעריכת הסכמים שכאלה לפני שבאו בברית הנישואין. המציאות החדשה שהינה שוויונית יותר ואינה נוגדת או סותרת את עקרונות האהבה בין בני הזוג. המציאות העכשווית, היא שבתי המשפט הינם הפוסקים ולכן חשוב שבני הזוג יסכמו את כל הפרטים ביניהם לפני שהם נישאים. זאת ,כדי שכל צד יהיה מודע לרצונותיו של הצד השני ת ולמנוע מאבקים עתידיים קשים שעלולים לפגוע גם בילדים ובמשפחה המורחבת. כאשר הסכמים אלו נערכים על ידי עורך דין, בקיא בתחום, הם ייעשו לשביעות רצונם של שני בני הזוג וייקלו על תהליך גירושין שממילא אינו פשוט למי מהצדדים.

היום בני האדם איבדו את הנאיביות. בעבר בני זוג ראו בגירושין אות קלון ולכן ניסו להתחמק מכך בכל תוקף. בימינו בני זוג מבינים ומפנימים שישנם מצבים בהם לא ניתן לגשר על פערים מסוימים ולכן עדיף לטובת שני הצדדים שכל אחד ילך לדרכו. הדרך הטובה ביותר למנוע בעיות עתידיות היא להעלות על הכתב, בהסכם משפטי ברור שיקבל תוקף של בית משפט. זה,ללא ספק,תורם להפחתת המתחים בחיי בני הזוג ויאפשר להם לחיות בראש שקט. הם יידעו שבמקרה של פרידה או גירושין הדברים יסתדרו במהירות ובקלות תודות להסכם שחתמו לפני שנישאו.

נישואין אזרחיים, מהווים פיתרון, לבני זוג אשר מעוניינים לבוא בברית זוגית, אך מסיבות שונות אינם רוצים או לא יכולים לעשות זאת באמצעות הרבנות. עריכת הסכם מוקדם אצל עורך דין תקל על כל התהליך ותבטיח את בני הזוג בכל מקרה.

אורנה זק, עו״ד.

קרא עוד...

חוק יחסי ממון

חוק יחסי-ממון בין בני-זוג, התשל”ג-1973

פרק ראשון: הסדר מוסכם

1. הסכם ממון:
הסכם בין בני-זוג המסדיר יחסי-ממון שביניהם (להלן – הסכם ממון), ושינוי של הסכםכזה, יהיו בכתב.

2. (א) הסכם-ממון טעון אישור בית המשפט לענינימשפחה (להלן – ביתהמשפט) או בית הדין הדתי שלו סמכות השיפוט בענייני נישואיןוגירושיןשל בני הזוג (להלן – בית הדין), וכןטעון שינוי של הסכם כזה אישורכאמור.
(ב) האישור לא יינתן אלא לאחר שנוכח בית המשפט או בית הדין שבני הזוג עשו את ההסכםאו את השינוי בהסכמה חפשית ובהבינם את משמעותו ואת תוצאותיו.
(ג) בהסכם-ממון שנכרת לפני הנישואין או בשעת עריכתם יכולאימות רושם הנישואין לבואבמקום אישור בית המשפט או בית הדין.
(ג1)הסכם ממון שנכרת לפני הנישואין יכול שיאומת בידי נוטריון לפי חוק הנוטריונים,התשל”ו-1976, ובלבד שהנוטריון נוכח שבני הזוג הניצבים בפניועשו את ההסכםבהסכמהחופשית ובהבינם את משמעותו ותוצאותיו.
(ד) הסכם בין בני הזוג שאושר בפסק-דין גירושין על ידי בית הדין, דינו כדיןהסכם-ממון שאושר לפי סעיף זה.

פרק שני: הסדר איזון המשאבים

3. תחולת ההסדר:
(א) לא עשו בני הזוג הסכם-ממון, ואם עשו – במידה שההסכם אינוקובע אחרת, יראוםכמסכימים להסדר איזון המשאבים לפי פרק זה, ויראוהסדר זה כמוסכם בהסכם-ממוןבעל-תוקף שנתמלאו בו הוראות סעיף 2
(ב) בני-זוג שלא ביקשו אימות של הסכם-ממון בהתאם לסעיף 2(ג), יסביר להם רושםהנישואין לפני עריכתם את תכנו ומשמעותו של סעיף קטן (א).

4. העדר תוצאות במשך הנישואין:
אין בכריתת הנישואין או בקיומם כשלעצמם כדי לפגוע בקניינים שלבני הזוג, להקנותלאחד מהם זכויות בנכסי השני או להטיל עליו אחריותלחובות השני.

5. הזכות לאיזון בפקיעת הנישואין:
(א) עם פקיעת הנישואין עקב גירושין או עקב מותו של בן-זוג (להלן- פקיעת הנישואין)זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שוויים של כלל נכסיבני הזוג, למעט
(1) נכסים שהיו להם ערב הנישואין או שקיבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין;
(2) גימלה המשתלמת לאחד מבני הזוג על-ידי המוסד לביטוח לאומי, או גימלה או פיצוישנפסקו או המגיעים על פי חיקוק לאחד מבני-הזוגבשל נזק גוף, או מוות;
(3) נכסים שבני הזוג הסכימו בכתב ששוויים לא יאוזן ביניהם.
(ב) בפקיעת הנישואין עקב מותו של בן-זוג יבואו, לענין הזכות, לאיזון המשאבים,יורשיו במקומו.

6. מימון הזכות לאיזון:
(א) לצורך איזון המשאבים לפי סעיף 5 יש לשום את נכסי כל אחדמבני הזוג, פרט לנכסיםשאין לאזן שוויים; משווי הנכסים האמוריםשל כל בן-זוג יש לנכות את סכום החובותהמגיעיםממנו, למעט חובותבקשר לנכסים שאין לאזן שוויים.
(ב) היה שוויים של נכסי בן הזוג האחד עולה על שוויים של נכסי השני, חייב האחד לתתלשני את מחצית ההפרש, אם בעין ואם בכסף או בשווה-כסף.
(ג) באין הסכמה בין בני הזוג בשאלה מה מגיע מהאחד לשני או באיזו דרך יבוצע האיזון,יחליט בית המשפט או בית הדין לפי הנסיבות,ורשאי הוא לקבוע מועדי הביצוע, הבטחתוושארתנאיו, לרבות תוספתריבית במקרה של ארכה או סילוק בשיעורים
(ד) בהחלטתו לפי סעיף קטן (ג) יתחשב בית-המשפט או בית-הדיןבכל הנסיבות הקשורותבמצבו הכלכלי של כל אחד מבני הזוג, ובאופן שימנע ככל האפשר
(1) גרימת אובדן מקור פרנסה סבירה לאחד מבני הזוג;
(2)הפסקת קיומו או פגיעה בהמשך תפקודו התקין של תאגיד או של מקום עבודה אחר;
(3) פגיעה בצבירת הזכויות הסוציאליות של אחד מבני הזוג.

7. הרחבת בסיס האיזון:
נכס שבן-זוג הוציא או התחייב להוציא מרשותו בכוונה לסכל זכותו של בן-זוגו לפי סעיף5, ונכס שנתן או התחייב לתת במתנה – למעט מתנותותרומות הניתנות לפי הנהוגבנסיבותהעניין – רשאי בית המשפט או ביתהדין לראותו, לצורך איזון המשאבים, כאילוהוא עדיין של אותו בן-זוג

8. סמכויות מיוחדות:
ראה בית המשפט או בית הדין נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת, רשאי הוא, לבקשת אחד מבניהזוג שהוגשה לאחר פקיעת הנישואין – אם לא נפסק בדבר יחסי הממון בפסק-דין גירושין –לעשות אחת או יותר מאלה:
(1) לקבוע נכסים נוספים על המפורטים בסעיף 5 ששוויים לא יאוזן בין בני הזוג;
(2) לקבוע שאיזון שווי הנכסים, כולם או מקצתם, לא יהיה מחצה על מחצה, אלא לפי יחסאחר שיקבע;
(3) לקבוע שאיזון שווי הנכסים, כולם או מקצתם, לא יהיה לפי שוויים בשעת פקיעתהנישואין, אלא לפי שוויים במועד מוקדם יותר שיקבע;
(4) לקבוע שאיזון המשאבים לא יתייחס לנכסים שהיו לבני הזוג בזמן פקיעת הנישואיןאלא לנכסים שהיו להם במועד מוקדם יותר שיקבע.

9. ראיות:
ראייה על היות נכס בבעלותו או בהחזקתו של אחד מבני הזוג או על היותו רשום על שמו,אין בה בלבד כדי לצאת ידי נטל ההוכחה שיש למעט נכס זה מן הנכסים ששוויים יאוזן ביןבני הזוג.

10. עסקאות בזכות לאיזון:
כל עוד לא פקעו הנישואין, זכותו של בן-זוג לאיזון המשאבים אינהניתנת להעברה,לשעבוד או לעיקול.

פרק שלישי: הוראות לכל הסדר

11. אמצעים לשמירת זכויות:
עשה אחד מבני הזוג פעולה שיש בה כדי לסכל זכות או זכות עתידהשל בן הזוג השני על פיהסכם-ממון או על פי הסדר איזון המשאבים,או שקיים חשש סביר שהוא עומד לעשות פעולהכזאת, רשאי בית המשפטאו בית הדין, לפי בקשת בן הזוג השני, לנקוט אמצעים לשמירתהזכותהאמורה, ובין השאר רשאי הוא לעשות אחת או יותר מאלה:
(1) לצוות על מתן ידיעות ועל מתן ערובה;
(2) לקבוע פעולות שיהיו טעונות הסכמת שני בני הזוג;
(3) לצוות על רישום הערה מתאימה בפנקס המתנהל על פי חוק שרשום בו נכס של אחד מבניהזוג.

12. אישור לפעולה טעונת הסכמה:
הייתה פעולה של אחד מבני הזוג טעונה, לפי הסכם-ממון או לפי צו בהתאם לסעיף 11(2),הסכמת בן הזוג השני ואותו בן-זוג סירב להסכים, רשאי בית המשפט או בית הדין לאשר אתהפעולה אם ראה שהסירוב היה שרירותי;
לא יכול היה בן הזוג השני להביע דעתו או שלא הייתה אפשרות סבירה לברר דעתו, רשאיבית המשפט או בית הדין לאשר את הפעולה אם ראה שהיא לטובת המשפחה.

פרק רביעי: הוראות שונות

13. החוק ובתי הדין:
(א) חוק זה אינו בא לשנות מסמכות שיפוטם של בתי הדין הדתיים.
(ב) בענין שחוק זה דן בו ינהג גם בית-דין דתי לפי הוראותחוק זה, זולת אם הסכימובעלי הדין לפני בית הדין להתדיין לפי הדיןהדתי.

14. הוראות מעבר:
סעיף 3 ושאר הוראות הפרק השני לא יחולו על בני-זוג שנישאו זה לזה לפני תחילת חוקזה.

15. משפט בינלאומי פרטי:
על יחסי הממון בין בני-זוג יחול חוק מושבם בשעת עריכת הנישואין, אולם רשאים הםבהסכם לקבוע ולשנות יחסים אלה בהתאם לחוק מושבם בשעת עשיית ההסכם.

16. תיקון חוק הירושה:
בחוק הירושה, התשכ”ה-1965 –
(1) בסעיף 11(ב), אחרי “בבעלות משותפת של שניהם” יבוא “או שהגיע במות אחד מהםלנשאר בחיים מחצית שוויים של כל נכסי שניהם אושל מרביתם לפי שוויים, אם על פי דיןואם על פי הסכם ביניהם”;
(2) בסעיף 11(ג), במקום “הוראה זו אינה באה לפגוע” יבוא “הוראהזו לא תחול על מהשמגיע לבן-זוג לפי חוק יחסי ממון בין בני-זוג,התשל”ג-1973, או לפי הסכם ממוןכמשמעותו באותו חוק, ואינהבאה לפגוע”;
(3) בסעיף 104(א)(4), בסופו יבוא “והמגיע לבן-זוג לפי חוק יחסי-ממון בין בני-זוג,התשל”ג-1973, או לפי הסכם ממון כמשמעותו באותו חוק”.

17. שמירת זכויות ודינים:
אין בחוק זה כדי לגרוע מזכויות לפי חוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות), התשי”ט-1959,או מזכויות האשה לפי כתובתה, ואין בו כדי לגרוע מהוראות סעיף 101 לחוק המקרקעין,התשכ”ט-1969.

18. ביצוע ותקנות:
שר המשפטים ממונה על ביצוע חוק זה, והוא רשאי להתקין תקנות לביצועו.

19. תחילה:
תחילתו של חוק זה ביום ז׳ בטבת התשל”ד (1 בינואר 1974).

גולדה מאיר      ראש הממשלה
יעקב ש. שפירא     שר המשפטים

אפרים קציר
נשיא המדינה

כל המידע שצריך על –הסכם ממון בין בני זוג

קרא עוד...

עו״ד לעריכת הסכמי ממון

הסכמי ממון הם שם כללי להסכמים בין בני זוג אשר מסדירים סוגיות שונות כגון:
הסכם נישואין, טרום נישואין, הסכם חיים משותפים, הסכם שלום בית ולחלופין גירושין, הסכם הורות משותפת והסכם גירושין.

למה בעצם צריך הסכם ממון?

הסכם ממון גובר על הקבוע בחוק יחסי ממון לגבי ההסדרים בין בני זוג.
הרבה מאוד פעמים ההסדרים הקבועים בחוק לא מתאימים לבני זוג. כמו למשל, לגבי האפשרות של בן זוג לפעול ברכוש במשותף בחופש מוחלט וכך גם לגבי הרכוש השייך לצד אחד. דהיינו, בעל עסק או בעל מפעל, לדוגמא, עלול להיות מוגבל בדרך הפעולה שלו אם בן או בת הזוג לא מסכימים לדרכי פעולתו ויכולים לעכב את התפתחות העסק. בהסכם קובעים נכסים שבני הזוג הסכימו ששווים לא יאוזן ביניהם.

באמצעות הסכם ממון בני הזוג יקבעו איך בני הזוג ינהלו את משק הבית המשותף, האם ינהלו חשבון בנק משותף ו/או חשבון בנק אישי וכן מה ואם יצברו ביחד רכוש או כספים משותפים ומה דינם.
אחד הנושאים החשובים בהסכם ממון הוא הסדר הפרידה בין בני הזוג. בדרך כלל, בהסכם ממון כאלו קובעים כי מספיקה הודעה בכתב מצד אחד לשני. מועד משלוח ההודעה מאתחל את מנגנון הפרידה שקבוע בהסכם ואת לוח הזמנים ומונע מריבות, ותביעות פניות לבית המשפט.
הסדרים כאלו גם מונעים פגישה נפשית בילדים ובמשפחה כולה.
בחלק זה של ההסכם ניתן בנוסף לדון איך מתחלק הרכוש לאחר הפרידה, הסדרים שונים הקשורים לילדים ועוד.

חוק יחסי ממון בין בני-הזוג תשל”ג -1973 קובע בסעיף 1:

“הסכם ממון הסכם בין בני-זוג המסדיר יחסי-ממון שביניהם (להלן – הסכם-ממון), ושינוי של הסכם כזה, יהיו בכתב. אישור ואימות (א) הסכם-ממון טעון אישור בית המשפט לעניני משפחה (להלן – בית המשפט) או בית הדין הדתי שלו סמכות השיפוט בענייני נישואין וגירושין של בני הזוג (להלן – בית הדין), וכן טעון שינוי של הסכם כזה אישור כאמור.״

או במילים אחרות, הסכמי ממון קובעים את ההסדרים הפרטיים והספציפיים של כל זוג ולגבי הנושאים הרלבנטיים.

אשמח לעזור לכם לתכנן ביחד את הסכם הממון הפרטני תוך הבנת וכיבוד הצרכים והרצונות של כל אחד ואחת. נערוך זאת באופן שתוכלו לבנות יחדיו חיים משותפים, פוריים המכבדים אחד את השנייה.

אורנה זק, עו״ד.

קרא עוד...