גירושין

גישור גירושין

במהלך חיינו אנו נתקלים ברגעים בהם כל החלטה שניקח משפיעה על עתידנו.

ההחלטה להינשא, להביא ילד לעולם או לרכוש נכס, להיפרד או להתגרש מבן הזוג הם רק חלק מאותם מצבים בהם הכנה מוקדמת יכולה למנוע חיכוכים בעתיד.

הסיפור הקלאסי

א’ ובעלה החליטו לפרק את החבילה. בעלה של א’ הסכים לתת לה גט בתנאי שתוותר על הדירה המשותפת שלהם. א’ סירבה. לכן פנתה לבית המשפט לענייני משפחה להסדיר את חלוקת הרכוש ושם החל הקרב על הרכוש. בית המשפט לענייני משפחה שלח את א’ ובעלה להליך גישור ולאחר כמה פגישות, הצליחו להגיע להסכמה יתר למכור את הדירה ולהתחלק בסכום שיקבלו עבורה.

גישור גירושין מהו?

זהו הליך שאיננו משפטי, אך נותן מענה גם לוויכוחים המתנהלים בבית משפט, בתהליך הגישור נעשה מו”מ בין הצדדים בתיווכו של מגשר מנוסה (ולפעמים שניים).
מטרת הגישור הינה להגיע להבנה והסכמה בין הצדדים וחתימה על הסכם פשרה, לפעמים המגשר נפגש עם כל אחד מהצדדים בנפרד שמושגת הפשרה, ביהמ”ש נותן תוקף פסק דין להסכם הפשרה.

גישור הינו תהליך פסיכולוגי, רגשי ומעשי

המגשר מאפשר לצדדים לדבר, להציף, לכעוס, לבכות, לצחוק, ולהגיע בסופו של דבר לפשרה בה שני הצדדים יצאו מרוצים. המגשר מלווה ומניע את הצדדים להגיע להסכם גירושין.

לסיכום: תהליך גישור, חוסך זמן, כסף, כעסים ופגיעה בילדים

הליך הגישור מתאים לסוגי מאבקים רבים ולכל אחד. מאבקים בין בני זוג על רכוש, ירושה, סכסוכים בין אנשי עסקים, בין בני משפחה, ועוד. הגישור מתבצע לפעמים ביוזמת ביהמ”ש ולפעמים באופן פרטי.

אורנה זק, עו״ד.

קרא עוד...

הסכם גירושין

״לא קלה היא לא קלה דרכנו״, ולעיתים אפילו מסובכת. בעבר היה קשה מאד להתגרש ואפילו בלתי אפשרי. בעידן המודרני, זוגות אשר לאחר שנות נישואין אינם חשים באושר ובאהבה ומחליטים לפרק את החבילה, יכולים לעשות כן בצורה לגיטימית, אולם הדרך של הליך הגירושין עד קבלת הגט יכולה להיות קשה ומורכבת. בשל כך, זוגות רבים מעדיפים לנסח הסכם גירושין איתו הם פונים לבית המשפט על מנת לחסוך הליך של בירוקרטיה ודיונים. הסכם גירושין מאפשר גירושין שקטים, נטולי רגשות של זעם ובצורה מכובדת.

איך עושים הסכם גירושין?

כאשר בני הזוג מחליטים לגבש הסכם גירושין, חשוב מאד שיתייעצו עם עורך דין לענייני גירושין, הבקיא בתחום ובדינים הקשורים אליו ויכול לסייע לכתוב הסכם גירושין הוגן וריאלי. לאחר גיבוש של הסכם גירושין וחתימה של כל הקשורים לעניין, יש להגישו לאישור בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. שני הגופים הללו ממונים על מתן תוקף להסכם שהתגבש. אין זה אומר שכל הסכם מתקבל אוטומטית: בית המשפט או בית הדין הרבני יכולים לסרב לאשר הסכם שהוגש לאישורם במידה והוא פוגע בילדים משותפים של בני הזוג או באם חתימת של מי מהצדדים (או שניהם), נעשתה שלא מרצונם החופשי.

כאשר מתיישבים לנסח הסכם גירושין ניתן לכלול בתוכו סעיפים הקשורים לתחומים רבים ומגוונים, אך נושאי המפתח או הליבה של הסכמי גירושין כוללים בדרך כלל חמישה סעיפים מרכזיים:

  1. רכוש – כיצד יתחלק ברכוש שנצבר ע”י בני הזוג במהלך השנים, כיצד נקבע מה מהרכוש הוא בלעדי של אחד מבני הזוג ומהו רכוש משותף וכן הלאה.
  2. משמורת ילדים והסדרי ראיה – יש לקבוע את כל הכללים בעניין זה באופן ודאי! מי יקבל את המשמורת על הילדים ומהם הסדרי הראיה. לעיתים מוסכם על משמורת משותפת.
  3. חינוך הילדים – ההסכם צריך לכלול כיצד מחליטים החלטות לגבי חינוכם של הילדים ומהי מידת השותפות של שני הורים בעניין זה.
  4. מזונות ילדים – האם יש צורך (כאשר יש משמורת משותפת לא תמיד יש צורך במזונות), ובמידה וכן, מה יהיו סך דמי המזונות שישלם ההורה שאינו בעל המשמורת לזה שכן.
  5. גט – הסדרת הגט שניתן ע”י הבעל לאשתו.

גירושין לא חייבים להיות תמיד בקונוטציה שלילית. נכון, לא נעים לפרק קשר שנבנה במשך שנים אבל עוד יותר גרוע הוא להחזיק בעל כורחנו בקשר מתפורר ולסבול מכל רגע. לעיתים גירושין הוא המפתח אל האושר, אולם ההליך עשוי להיות מורכב, קשה ומעייף. בייחוד כאשר מעורבים רגשות זעם ותסכול וחוסר נכונות להבין ולקבל. הסכם גירושין יכול לפתור את הכאב והקושי שבגירושין ולהקל על הנוגעים בדבר. הסכם גירושין הוגן יכול אף להביא את הזוג אומנם להתגרש, אך לא לנתק את הקשר החברי ביניהם.

לאור נסיון של עשרות שנים, אוכל לייעץ לכם איך לבנות את הסכם הגירושין המתאים ביותר לכם ולמשפחתכם כך שכל אחד יבנה את עתידו בצורה המיטבית תוך שיתוף פעולה עם בן הזוג.

אורנה זק, עו״ד.

קרא עוד...

גירושין בשיתוף פעולה

משתפים פעולה, בוחרים בגרושין ומתמסרים לתהליך.

היום יותר ויותר זוגות מבינים שגירושין לא חייבים להיות מלחמה וגם פרדה יכולה להיעשות באופן ידידותי או במילים אחרות, גירושין בשיתוף פעולה. אם בעבר המודל האידיאלי לגירושין ללא מתיחות היה המודל של גירושין בהסכמה, היום כבר ברור שללא התייחסות וטיפול בפן הרגשי, משפחתי, אישי וכלכלי מגיעים בדרך זו או אחרת לטראומה. אז מה עושים?

גירושין הדדיים או כפי שנהוג לכנות אותם, גירושין בשיתוף פעולה, משלבים בתוכם אלמנטים מעולם הגישור, לצד עקרונות בניית הסכם גירושין מקיף, כך שטרם הגעת בני הזוג אל בית דין רבני או בית דין לענייני משפחה, נושאים חשובים בגירושין כמו משמרות ומזונות ילדים, חלוקת רכוש ומתן גט, כבר מעוצבים ומסוכמים בניהם. הליך זה מקל מאוד על התנהלות הדברים, מזרז את מתן הגט והכי חשוב, מאפשר לזוגות לעבור את הפרדה עם מינימום כעס ומתח נפשי, תוך התייחסות לא רק לפן המשפטי כלכלי, אלא גם לפן המשפחתי והרגשי של הגט.

מה ההבדל בעצם בין גישור או גירושין בהסכמה לגירושין בשיתוף פעולה?

גירושין בשיתוף פעולה הם למעשה מודל משופר ומשוכלל של שני האלמנטים האלה, כך שזוגות שיש בניהם הסכמה עקרונית ורצון לשבת ולדבר, יוכלו לעבור הליכים רגשיים ומשפחתיים לצד בניית הסכם גירושין נכון. כמו בגישור, גם בגירושין בשיתוף פעולה מוצאים דברים החוצה, מדברים, מלבנים אך בד בבד מתייחסים גם לאלמנטים משפטיים וכלכליים כל אחד מבני הזוג מיוצג מהצד שלו, ומאפשרים לבני הזוג להבין שהם מכוסים מבחינה משפטית ויש שכר לעמלם.

כמו כל תהליך, גם כאן מדובר במשהו מובנה. מצד אחד טיפול מלא בסוגיות משפטיות, כלכליות כמו מזונות וחלוקת רכוש, הנעשות על ידי עורך דין ורואה חשבון ומהעבר השני ,טיפול רגשי, משפחתי שבא לעבוד עם בני הזוג על השלכות הגירושין ולא פחות חשוב, להכין אותם לרגע שאחרי.

הדרך הטובה ביותר לתאר גירושין בשיתוף פעולה,היא למרות שמדובר בהליך גירושין לקלף את הכעס, ולהבין שהסתיים לו פרק א’ בגירושין בשיתוף פעולה ותכף מתחיל פרק חדש.

כשהחלטנו להתגרש, היה לי ברור שאחרי 15 שנות נישואין ושתי בנות מקסימות, אני לא מוכנה לקחת את זה למקום מלוכלך ושאעשה הכול על מנת לצמצם את הנזק ולגשר על הפערים. אומרת אורלי (41) ידעתי שרק בדרך של שיחות, עיבוד הרגשות, נוכל לשים את הפרק הזה מאחורינו ולצאת מחוזקים יותר, אנחנו והבנות. וזאת בהליך של גירושין בשיתוף פעולה.

היתרון הברור בגירושין בשיתוף פעולה, היא היכולת של התהליך להכיל את בני הזוג לחוד וביחד. מצד אחד יש ביטוי לרצונותיו וצרכיו של כל אחד מהצדדים ומהעבר השני יש שיח, דיאלוג והרבה כבוד למה שפעם היה הקשר החשוב בחיינו.

אורנה זק, עו״ד.

קרא עוד...

ידועים בציבור

אורי ויעל חיים כבר שמונה שנים יחדיו. הם מנהלים משק בית משותף, מגדלים כלב מעורב קטן, ורב רכושם הוא מהתקופה בה הם ביחד. יש להם שגרה של הליכה לקולנוע כל יום שבת וכל יום שישי אחת לשבועיים ארוחה אצל אחת המשפחות. אורח החיים שלהם אינו שונה משל כל זוג נשוי אחר. אלא שאורי ויעל אינם נשואים. למה בעצם?

כי ברבות הזמן פיתחו השניים זוגיות שמבחינתם אינה שונה מזו של זוג נשוי. וטוב להם ככה: בלי הלחץ והקיבעון שבנישואין. למעשה המקרה שלהם הולך ונעשה נפוץ יותר בחברה שלנו. היום זוגות רבים בוחרים שלא להתחתן מסיבות אלו או אחרות ולחיות יחד על כל המשתמע מכך: רכוש, שגרה ואף הבאת משפחה. לעתים מדובר על זוגות שבוחרים באורח חיים זה ולעתים מדובר בפסולי חיתון: שני בני זוג בני אותו המין, בן זוג הנושא את שם המשפחה כהן וגרושה, זוגות הנשואים לבן זוג אחד אך מנהלים חיים משותפים עם אחר או שאר פסולי חיתון מבחינת הדת.  אבל מהן בעצם הזכויות וההגדרה של זוג ידועים בציבור מבחינת החוק?

ובכן, ראשית כל נושא הידועים בציבור הוא דינמי ומתפתח. בשנים האחרונות חלו שינויים ותמורות רבות במטרה להשוות את זכויותיהם של ידועים בציבור לאלו של זוגות נשואים מתוך ההתפתחויות החלו בתחום הנישואין וההגדרה של מחויבות בתקופה זו. בין הנושאים בהם חלו הבהרות ותקדימים בפסקי דין ניתן לתת לדוגמא את נושא המזונות, חלוקת רכוש, מיסוי ועוד נושאים שונים…

בנושא חלוקת רכוש, למשל, נהוג לפסוק בימינו שללא הסכם ממון מחוייבים בני הזוג במקרה פרידה לחלוק את רכושם שווה בשווה. זאת כל עוד קיימות ראיות על נכונות הזוג לחלוק את רכושם באופן כולל והם מקיימים את כללי הבסיס שמגדירים ידועים בציבור שיפורטו בהמשך. קביעה זו חלה על כל רכוש שהוא, גם אם בצורת מתנות או ירושה שקיבל אחד מהשניים. מסיבה זו מעדיפים זוגות רבים של ידועים בציבור לחתום על הסכמי ממון המעגנים את זכויותיהם במקרה פרידה, ששוות ערך במקרה שלהם לגירושין.

נושאים נוספים הקשורים לידועים בציבור ונידונים בבתי המשפט הם, כאמור, מזונות, ירושה, מסים ושאר זכויות סוציאליות. עם זאת חשוב להדגיש שפסיקות בתי הדין בנושא הן תלויות תקופה ומשתנות משופט לשופט. זאת באין חוקים מסודרים וקובעים בנושא. כמו כן פסיקות אלו חלות רק על ידועים בציבור שמילאו כמה תנאים המכשירים אותם למעמד זה.

הנושאים המהותיים המחייבים כחלק ממעמד ידועים בציבור הם קיום יחסים אינטימיים וזוגיים בין בני הזוג על כל המשתמע מכך, ניהול משק בית משותף ועצם הכרת הסביבה בזוג כזוג. שלושת התנאים הללו הם הכרחיים על מנת לקיים את הסטטוס מבחינת החוק.

אורנה זק, עו״ד.

קרא עוד...

עורך דין גירושין

אם הנכם חושבים על פרידה או על גירושין, הדבר הראשון שכדאי לכם לעשות, הנו להתייעץ עם עורך דין גירושין. בבחינת סוף מעשה במחשבה תחילה.

בטרם תגבירו את הלהבות, כפי שעלול לקרות ברגע של התלהטות רגשות ותמצאו את עצמכם בדרך חד סטרית ללא אפשרות לפניית פרסה, מומלץ לכם לפנות לעורך דין לגירושין לייעוץ ראשוני, על מנת שתדעו את זכויותיכם. גם אם אתם משוכנעים, כי אין צורך לעשות כל צעד משפטי, וכי זכויותיכם ממילא מובטחות עפ”י החוק, רצוי לשמוע זאת במפורש מפיו של עורך-דין הבקיא בחומר.

עצם הרעיון לעבור את התהליך הקשה של גירושין, או אפילו רק של פרידה שבהסכם – ללא ייעוץ או ייצוג של עו”ד לגירושין – דומה לקפיצה לתוך ים סוער ללא גלגל הצלה. האמינו לי, כי מניסיוני הרב כעורכת דין לגירושין אני יכולה להוכיח שהסכנה והסיכון אינם מדומים כלל ועיקר.
יש פעולות משפטיות שניתן לבצען ללא ליווי צמוד של עורך דין גירושין. לא כשמדובר בגירושין או פרידה לאחר חיים משותפים. כאן בשום תנאי ומצב לא נכון לוותר על פניה אל עו”ד גירושין.

ייתכן, שבתוך הייעוץ הראשוני בפגישה אתי יתברר, כי בעזרת כמה פגישות קצרות ניתן יהיה להגיע להסכם גירושין, או להסכם “שלום בית ולחלופין גירושין” (ראו כתבה באתר). אז, אם תרצו, אשמח ללכת אתכם יד ביד לכל אורך הדרך – בין אם אייצג אתכם מול הצד השני בהליך המשפטי, בין אם באמצעות גישור. כן, אם תבחרו לאחר הייעוץ הראשוני בתחזוקו של קשר הנישואים, גם אז כדאי לכם להיעזר בכישורים ובניסיון העשיר של עורך/עורכת דין לגירושין, כדי להגיע להסכם של “שלום בית ולחלופין גירושין”.

למה כדאי לפנות דווקא לעו”ד לגירושין בעל נסיון ומומחה בתחום?

התשובה נתונה כבר בהצגת השאלה. בדיוק כמו שנפנה לאדריכל על מנת ל תכנן בניין מהיסודות ועד לגמר , או נפנה לרופא מומחה אם חו”ח בריאותנו תהיה בסכנה, כך גם בעניין הגירושין.

הפנייה המומלצת ביותר הינה לעורך דין שיש לו ניסיון רב בתחום הגירושין , עורך דין מקצועי, שידע לנתב אתכם למצב שבו תסיימו את הפרידה מבן/בת הזוג בצורה המהירה והיעילה ביותר. כדאי לקחת גם בחשבון, כי ככל שהתהליך יהיה קצר ויעיל, כך מן הסתם, הוא יהיה פחות יקר מתהליך שיימשך שנים רבות בבתי משפט.

קיצור התהליך – הוא הדבר החשוב ביותר בדרך הפעולה שלי כעו”ד לגירושין.

קביעת האסטרטגיה בתחילת הדרך היא הדבר העיקרי בטיפול בתיק הגירושין. ברגע שתשרטטו את האסטרטגיה עם עו”ד לגירושין שייעץ לכם וייצג אתכם, תוכלו לקצר את התהליך ולמזער את יכולתו של הצד השני למשוך את הפרוצדורות.

באלו עוד תחומים יכול עו”ד לגירושין לעזור לכם?

משרדי עו”ד לגירושין, וכך משרדנו, עוסקים גם בהכנת הסכמי ממון מסוגים שונים. כמו הסכם נישואין, הסכם מזונות, הסכם הורות משותפת, הסכם חיים משותפים ועוד.

בנוסף לכך, עוסק משרדנו גם בניסוח צוואות, הסכמי הלוואה או הסכמי מתנה לקרובים, הסכמים שבדרך כלל מעגנים את חלוקת הרכוש בחיי האדם ולא רק אחרי לכתו. בנוסף – גם בגישור בין משפחה ובני זוג, ובהסדרה של סכסוכים על ירושה. זאת גם במקרים בהם מדובר בנכסים מורכבים ושליטה בחברות. במיוחד במקרים שהמחלוקות בגין גירושין או ירושה הנן חריפות, דווקא אז עו”ד לגירושין המומחה גם לגישור או פישור יכול לפתור כל מצב וסיבוך הנראה כחסר-מוצא.

לסיכום אפשר לומר, כי בכל הצמתים החשובים בחיים שלכם כבני אדם בוגרים החל מגיל 20 – כשמדובר בהסדרת ענייני רכוש, נכסים וכספים, ולחלופין ביחסים בין-אישיים – מי שיכול לבוא לעזרתכם, הוא לא אחר מאשר משרד עו”ד לגירושין.

במשרדנו נשמח לעזור לכם לעבור את כל הדרך – החל משלב ההתלבטות, בהמשך להחלטה ולתכנון הצעדים הנדרשים ועד להגעה לפתרון התפור לפי מידותיכם – תוך כדי מזעור הנזקים שבתהליך הגירושים או הפרידה.

אורנה זק, עו״ד.

קרא עוד...